0

Frågor

Säljer du något av dina tyger i metervara?
–  Nej, vi säljer enbart uppsydda alster.

Kan jag köpa band i metervara av dig? 
– Nej, vi säljer endast färdiga produkter.

Om jag vill ha en annan färg på tyget än det ni har hemma, går det att ordna?
–  Självklart försöker vi ordna detta. Finns det bara hos leverantören, så beställer vi hem det.

Syr ni snuttefiltar/pillefiltar med bandflärpar? 
– Vi har fått flera förfrågningar om vi syr sk små “Pillefiltar” eller “Snuttefiltar” med bandöglor runtom. Och nej, det gör vi inte. Vad är då anledningen till detta?  Jo, helt enkelt säkerhetsaspekten. En sådan här snuttelapp räknas nämligen som leksak och för att dessa ska vara godkända, är det en hel del krav som ska uppfyllas (SFS 2011:579). Ett av de absolut viktigaste är att det inte får innebära någon risk för barnets säkerhet när den används på avsett sätt med hänsyn till barns beteende.

Små barn kan med lätthet själv peta in fingret i dessa bandöglor och  snurra till – men att få loss fingret på egen hand är nästintill omöjligt… Blodtillförseln i fingret stryps och ett blått, kraftigt ömmande finger blir följden vilket i sin tur kan leda till väldigt allvarliga konsekvenser. Det är något som vi absolut inte vill att våra hemsydda alster ska vara orsak till! Och av den anledningen finns det inga ögleförsedda snuttisar i sortimentet.

Vill ni läsa lite mer om säkerhetskraven så hittar ni en del info om det här HÄR!

Kan du sy bitring med “Kanin-öron”?
– Nej, vi syr inga sådana i och med att de är att betrakta som en leksak vilket innebär att de har särskilda föreskrifter vad gäller säkerheten och måste därför ha en CE-märkning.
Mer information om säkerhetskrav för barnartiklar hittar du HÄR!  (3 kap. sid 6 - "Krav på leksaker")