Att plagieras…

Så har jag än en gång blivit plagierad… Att tro att man har upphovsrätt till sina dokument – det är det uppenbarligen inte alla som anser att man har!
Jag har precis upptäckt att HELA min prislista/skötselråd-text (som jag själv har knåpat ihop för att det ska låta proffsigt och bra!) återfinns på andra sidor där liknande produkter säljs.Tidigare har jag hittat DELAR av texten på andra sidor men nu är det alltså HELA texten det rör sig om.

Jag har själv komponerat ihop texten. Det är mina ord och det är mina tankegångar och förundersökningar som ligger till grund för den. Jag har alltså själv letat efter korrekt information för att ni som kunder ska få ta del av bra och säkra produkter och priser. Jag har lagt ned tid och möda på detta och då känns det inte alls roligt att någon snabbt och enkelt kopierar rakt av på ett par minuter när jag själv lagt ned timmar på detta.
Jag tycker att det är oerhört tråkigt att man måste kopiera någon annans text rakt av, istället för att faktiskt göra en egen.

Visst är det roligt att någon tycker att ens text var så pass bra att de själva vill använda sig av den, men man knycker inte rakt av! Vill man använda sig av något jag (eller någon annan) har gjort själv, fråga gärna. Det kanske går bra att använda sig av någonting, men allt? Vad hände med att fråga om lov?

Det här är så fruktansvärt tråkigt att jag inte finner ord för det. Jag är ledsen, besviken och samtidigt mycket irriterad över att man gör så här.

Internet är stort, men förr eller senare upptäcks sådant här, så varför då inte skriva en egen text för att minska risken för att bli upptäckt som, vad jag anser att personerna i fråga är, internettjuvar? Känns det då inte bättre att ha skapat något på egen hand, något som man kan vara stolt över att man själv har gjort?

Det är okej att inspireras – men inte plagiera!

 

2 reaktion på “Att plagieras…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>