Inga Snuttefiltar/Pillefiltar med bandöglor!

Galaxy-note-image

Nu sticker Farmor ut hakan lite grann… men för mig är det viktigt att det jag säljer är barnsäkert och uppfyller de krav som finns.

Jag har fått flera förfrågningar om jag syr sk små “Pillefiltar” eller “Snuttefiltar” med bandöglor runtom. Och nej, det gör jag inte. Vad är då anledningen till detta? Jo, helt enkelt säkerhetsaspekten. En sådan här snuttelapp räknas nämligen som leksak och för att dessa ska vara godkända, är det en hel del krav som ska uppfyllas (SFS 2011:579). Ett av de absolut viktigaste är att det inte får innebära någon risk för barnets säkerhet när den används på avsett sätt med hänsyn till barns beteende.

Små barn kan med lätthet själv peta in fingret i dessa bandöglor och snurra till – men att få loss fingret på egen hand är nästintill omöjligt… Blodtillförseln i fingret stryps och ett blått, kraftigt ömmande finger blir följden vilket i sin tur kan leda till väldigt allvarliga konsekvenser. Det är något som jag absolut inte vill att mina hemsydda alster ska vara orsak till!
Och av den anledningen finns det inga ögleförsedda snuttisar i mitt sortiment.

Vill ni läsa lite mer om säkerhetskraven så hittar ni en del info om det här
http://www.konsumentverket.se/for-foretag/regler-per-omradebransch/barnprodukter/sakerhet-gallande-egentillverkade-babyprodukter/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>